ДЕЈСТВО:

Пигмент Плус е изработен од природни состојки и е производ на научната фотомедицина и народното искуство. Во својот состав има чист пчелин восок кој содржи провитамини А, Д, Е и природни екстракти кои стимулираат базна и индуцирана пигментација на кожата.
Правилно создадената и добро изразена пигментација е најдобрата заштита од прекумерно изложување на зрачење. Пигмент Плус ја масти и влажни кожата. Стекнатата пигментација е долготрајна. Не дозволува сончево оштетување и лупење на кожата. Оптималното сончање е вистински благодет за општата состојба на организмот.

Индикации: Добивање пигментација, сува кожа, опекотини од прв степен.

ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА УПОТРЕБА:

  • Употреба: За добивање природен пигмент, Пигмент Плус се нанесува обилно на кожата во тек на сончањето. При опекотини од прв степен: добро изматете еден дел Пигмент Плус со два дела вода и добиениот крем нанесете го на оштетената кожа.

Состав: Ol.Parafinum, Ol.Rozarum, Cera Flava, Ol.Olivae.

 

Произведува “APIMEL” DOOEL,
Argir Marincev 3, 6000 Ohrid, Macedonia.
Phone/Fax: +389(0)46 256594; www.apimell.com; www.drbacheff.org;
www.rozacea-treatment.coм.
e-мail:contact@apimell.com;
facebook: Apimell Dr.Bacheff