proacneПРОАКНЕ КРЕМ е козметички препарат наменет за нега на лице и тело

ДЕЈСТВО:

ПРОАКНЕ КРЕМ содржи прополисен екстракт изготвен со единствена формула на D-r Bacheff– спец. дерматолог. Основните биоактивни супстанци во прополисот се флавоноиди и флавони со кои пчелите се штитат од микроорганизми.

Се употребува за нега на проблематична кожа на лицето и телото. Ја негува и штити кожата од надворешни влијанија и микроорганизми, го намалува воспалителниот процес  кај пубертетски  мозолчиња,  чиреви и иритации од бричење и депилација. Салицилната киселина ефикасно ги отвора комедоните на кожата и овозможува пристап на активните супстанци на прополисниот екстракт до оштетената кожа со што дополнително ја зголемува ефикасноста на прополисот.

После употреба кожата останува здрава и мазна.

Контраиндикации: Препаратот не смеат да го употребуваат лица со преосетливост кон некоја од состојките. Во случај на преосетливот кон препаратот или некоја негова состојка, престанете со употреба и консултирајте се со дерматолог.


ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА УПОТРЕБА:

  • Се употребува пред или после депилација или бричење два пати на ден, а според потребата и почесто. Проакне кремот се нанесува во тенок слој на претходно исчистена површина со Лосион Проакне.

НАПОМЕНА:

На ткаенини остава траги кои тешко се отстрануваат.


ПРИКАЗ НА СЛУЧАИ:

 

Произведува “APIMEL” DOOEL,
Argir Marincev 3, 6000 Ohrid, Macedonia.
Phone/Fax: +389(0)46 256594; www.apimell.com; www.drbacheff.org;
www.rozacea-treatment.coм.
e-мail:contact@apimell.com;
facebook: Apimell Dr.Bacheff

 

Состав

  • Активни супстанци: Прополис, салицилна киселина во поливалентна база.

Пакување

Картонска кутија, пластична туба 20ml

Рок на употреба

Рокот на употреба е втиснат на надворешната амбалажа